Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 541/2002 Sb., kterou se stanoví sazebník náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce pro účely kontroly podle § 3 odst. 3 písm. b) zákona č. 146/2002 Sb., o Státní zemědělské a potravinářské inspekci a o změně některých souvisejících zákonů
Ministerstvo zemědělství stanoví podle § 14 zákona č. 146/2002 Sb. , o Státní zemědělské a potravinářské inspekci a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění zákona č. 94/2004 Sb. a zákona č. 316/2004 Sb. :
Vyhláška č. 541/2002 Sb., kterou se stanoví sazebník náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce pro účely kontroly podle § 3 odst. 3 písm. b) zákona č. 146/2002 Sb., o Státní zemědělské a potravinářské inspekci a o změně některých souvisejících zákonů, se mění takto:
1. V § 1 se slova "odst. 3" nahrazují slovy "odst. 4 ".
"PŘÍLOHA Č. 1 K VYHLÁŠCE Č. 541/2002 SB.
Fyzikálně-chemické rozbory
Rozbor |
Výše náhrady nákladů v Kč |
Stanovení antioxidantů v potravinách metodou HPLC |
2 460 |
Stanovení antioxidantů v potravinách metod ou GC |
2 460 |
Stanovení kyseliny isoaskorbové v potravinách metodou HPLC |
950 |
Identifikace syntetických potravinářských barviv v potravinách metodou TLC |
780 |
Stanovení syntetických potravinářských barviv v potravinách metodou HPLC |
2 080 |
Stanovení syntetick ých potravinářských barviv v potravinách metodou spektrofotometrickou |
1 480 |
Stanovení karotenoidů v potravinách metodou spektrofotometrickou |
1 200 |
Stanovení beta-karotenu v potravinách metodou spektrofotometrickou |
1 990 |
Stanovení beta-karotenu v potravinách metodou HPLC |
1 600 |
Stanovení kyseliny p-hydroxybenzoové a jejích esterů v potravinách metodou HPLC |
960 |
Stanovení kyseliny propionové v potravinách metodou HPLC |
1 090 |
Stanovení kyseliny sorbové a kyseliny benzoové v potravinách metodou HPLC |
950 |
St anovení celkového oxidu siřičitého v potravinách metodou destilačně-titrační |
320 |
Stanovení oxidu siřičitého v potravinách metodou spektrofotometrickou s pararosanilinem |
1 080 |
Stanovení dusitanů v potravinách spektrofotometricky |
560 |
Stanovení dusitanů v potravinách metodou FIA |
1 000 |
Stanovení bifenylu a orto-fenylfenolu v potravinách metodou GC |
2 410 |
Stanovení kyseliny mravenčí v potravinách metodou HPLC |
1 090 |
Stanovení fosforu v potravinách metodou spektrofotometrickou |
1 280 |
Stanovení kyseliny citronové metodou HPLC |
1 200 |
Stanovení anthokyanů metodou "fingerprinting chromatography" |
2 640 |
Stanovení neohesperidinu v potravinách metodou HPLC |
1 080 |
Stanovení sorbitolu a manitolu v potravinách metodou HPLC |
950 |
Stanovení sorbitu v pekařských a cukrářsk ých výrobcích |
260 |
Stanovení theobrominu, kofeinu a theofylinu v potravinách metodou HPLC |
1 160 |
Stanovení celkového obsahu glutamátu sodného v potravinách metodou HPLC |
1 110 |
Stanovení glutamátu sodného v polévkách a obdobných přípravcích metodou izotacho foretickou (ITP) |
370 |
Stanovení chininu metodou HPLC |
1 000 |
Stanovení chininu metodou spektrofotometrickou |
940 |
Stanovení přídavku glutamátu sodného výpočtem z celkového obsahu glutamátu |
1 550 |
Stanovení aromatických látek a alkaloidů v potravinách metodou GC |
2 000 |
Stanovení mentolu v potravinách metodou GLC |
1 780 |
Stanovení vanilinu, ethylvanilinu, kumarinu a příbuzných aromatických látek v potravinách metodou HPLC |
1 080 |
Stanovení flavonoidních látek v potravinách metodou HPLC |
1 080 |
Stanovení niacinu a kyseliny listové ve fortifikovaných potravinách metodou HPLC |
1 530 |
Stanovení vitaminů A a E v potravinách metodou HPLC |
1 600 |
Stanovení vitaminů B1, B2, B6 v potravinách metodou HPLC |
1 690 |
Stanovení vitaminu B12 v potravinách metodou ELISA |
3 000 |
Stanovení vitamínu B 1 metodou HPLC |
1 690 |
Stanovení vitamínu B 2 metodou HPLC |
1 690 |
Stanovení vitaminu C v potravinách metodou HPLC |
950 |
Stanovení vitaminů D2 a D3 ve fortifikovaných potravinách metodou HPLC |
1 600 |
Stanovení kyseliny pantotenové ve fortifikovaných potravinách metodou HPLC |
1 480 |
Stanovení obsahu jódu metodou spektrofotometrickou |
1 530 |
Stanovení L-karnitinu v energetických nápojích a v potravních doplňcích metodou HPLC |
1 300 |
Stanovení thiabendazolu v potravinách |
2 020 |
Stanovení (konfirmace) jedn oho vzorku na zařízení GC AED |
2 470 |
Stanovení (konfirmace) jednoho vzorku na zařízení GC MSD |
1 390 |
Stanovení (konfirmace) jednoho vzorku na zařízení LC NIS |
3 430 |
Stanovení diquatu a paraquatu v potravinách metodou GC |
2 780 |
Stanovení dithiokarbamátů v p otravinách metodou GC |
2 570 |
Stanovení fenoxyalkanových kyselin v potravinách metodou GC |
2 730 |
Stanovení kyseliny kyanovodíkové metodou destilačně titrační |
550 |
Stanovení fosforovodíku v potravinách metodou GC |
2 440 |
Stanovení fenylmočovinových herbicidů v potravinách metodou GC |
2 240 |
Stanovení reziduí pesticidů v potravinách metodou GC (Multireziduální metoda GC/ECD/NPD/MSD) |
5 930 |
Stanovení pesticidů v potravinách metodou HPLC (Multireziduální metoda I) |
2 440 |
Stanovení reziduí pesticidů v potravinách m etodou LC/MS (Multireziduální metoda) |
4 590 |
Stanovení chlormequatu v potravinách metodou LC/MS |
3 650 |
Stanovení daminosidu v potravinách metodou GC |
2 780 |
Stanovení mléčného tuku v potravinách metodou GC |
2 460 |
Stanovení triacylglycerolů v potravinách met odou GC |
3 700 |
Stanovení stigmastadienů v potravinách metodou GC |
3 100 |
Stanovení triazinových herbicidů v potravinách metodou GC |
2 280 |
Stanovení metylbromidu v potravinách metodou GC |
2 470 |
Stanovení bromidů v potravinách metodou GC/ECD |
2 290 |
Stanovení jednoho prvku metodou AAS - plamenová technika |
420 |
Stanovení jednoho prvku metodou AAS - bezplamenová technika |
630 |
Stanovení jednoho prvku metodou AAS - hydridová technika |
750 |
Stanovení rtuti metodou AAS na zařízení AMA 254 |
360 |
Stanovení dusičnanů v ovoci a zelenině metodou ISE |
660 |
Stanovení dusičnanů metodou HPLC |
1 130 |
Stanovení sumy dusičnanů a dusitanů v potravinách metodou FIA |
1 000 |
Stanovení bromidů a dusitanů metodou HPLC |
1 480 |
Stanovení chlorovaných alifatických uhlovodíků metodou GC |
1 680 |
S tanovení polyaromatických uhlovodíků v potravinách metodou HPLC |
2 910 |
Stanovení N-nitrosaminů v potravinách metodou GC/TEA |
2 950 |
Stanovení ftalátů v nápojích metodou GC |
1 980 |
Stanovení polychlorovaných bifenylů a chlorovaných pesticidů v potravinách met odou GC |
2 640 |
Stanovení aflatoxinů B1, B2, G1, G2 v potravinách metodou HPLC |
6 060 |
Stanovení aflatoxinů B1, B2, G1, G2 metodou TLC (screening) |
2 500 |
Stanovení deoxynivalenolu v potravinách metodou HPLC s využitím imunoafinitních kolonek |
5 610 |
Stanovení sterigmatocystinu v potravinách metodou LC/MSS |
5 890 |
Stanovení ochratoxinu A ; zelená káva, zrniny; metodou TLC(screening) |
910 |
Stanovení ochratoxinu A v potravinách metodou HPLC s využitím imunoafinitních (SPE) kolonek |
7 360 |
Stanovení patulinu v potravinách metodou HPLC |
1 850 |
Stanovení fumonisinů B1 a B2 metodou HPLC s využitím imunoafinitních kolonek |
5 490 |
Stanovení zearalenonu v potravinách metodou HPLC |
5 610 |
Stanovení biogenních aminů v potravinách metodou HPLC |
1 760 |
Stanovení toxických glykoalka loidů v potravinách metodou HPLC |
2 160 |
Stanovení metanolu v lihovinách a lihu metodou GC |
950 |
Stanovení 3-MCPD v potravinách |
5 480 |
Stanovení barviv Sudan v chilli výrobcích metodou HPLC |
1 400 |
Stanovení nepovolených barviv v potravinách metodou HPLC |
1 400 |
Stanovení 1,3-pentadienu v potravinách metodou GC/MS |
1 580 |
Stanovení aromatických uhlovodíků v potravinách metodou GC |
1 680 |
Stanovení těkavých organických látek v potravinách metodou GC |
1 680 |
Stanovení chloraminu |
1 150 |
Stanovení etylkarbamátu v lihovinách metodou GC |
1 390 |
Stanovení etylacetátu plynovou chromatografií |
950 |
Stanovení pH vody |
100 |
Stanovení pH ve víně |
100 |
Stanovení přímo redukujících cukrů ve víně |
470 |
Stanovení tlaku oxidu uhličitého v šumivých a perlivých vínech |
100 |
Stanovení volné ho oxidu siřičitého ve vínech metodou FIA |
960 |
Výpočet celkového alkoholu ve víně |
30 |
Stanovení zásaditosti popela |
380 |
Stanovení titrovatelných zásad v lihovinách |
140 |
Stanovení veškerých kyselin v lihovinách |
170 |
Stanovení vícesytných alkoholů ve vínech a lihovinách |
1 500 |
Stanovení vyšších alkoholů, esterů a aldehydů v lihovinách s vyšším obsahem těkavých složek |
340 |
Stanovení vyšších alkoholů, esterů a aldehydů v lihu a lihovinách s nízkým obsahem těkavých složek |
1 340 |
Stanovení vody v etanolu (lihu) metodou GC |
750 |
Stanovení furalů v lihu a lihovinách |
1 500 |
Stanovení obsahu vaječného žloutku ve vaječných likérech spektroforometrickou metodou |
1 280 |
Stanovení jakosti chmele; cizí příměsi |
140 |
Stanovení jakosti chmele; jemnost vřeténka |
70 |
Stanovení jakosti chmele; obsah pecek |
140 |
Stanovení jakosti chmele; otluky |
140 |
Stanovení jakosti chmele; příprava vzorku |
70 |
Stanovení jakosti chmele; rozplevelení |
140 |
Stanovení jakosti chmele; škodliví činitelé |
140 |
Stanovení obsahu náplně v nečokoládových cukrovin kách |
100 |
Stanovení složení u čokoládových cukrovinek |
70 |
Stanovení kyselosti celkové u želatinových cukrovinek |
160 |
Stanovení kyselosti pro ovocné komprimáty (cukrovinky) |
160 |
Stanovení množství hub druhotně napadených hmyzem |
230 |
Stanovení perforace hub |
230 |
Stanovení obsahu mechanických nečistot hub |
70 |
Stanovení vlhkosti hub |
220 |
Stanovení sušiny hub |
380 |
Průkaz druhů mas metodou ELISA |
3 500 |
Stanovení obsahu čisté svalové bílkoviny přepočtem přes 3-methylhistdin |
1 210 |
Měření pH vodního výluhu masa |
100 |
Stanovení podílu uvolněných složek |
100 |
Stanovení aktivity vody aw |
370 |
Stanovení kostních částí |
200 |
Stanovení provařenosti masných výrobků |
160 |
Stálost barvy masných výrobků |
70 |
Stanovení obsahu masa |
6 180 |
Stanovení hydroxyprolinu v potravinách |
1 810 |
Stanovení obsahu náplně nebo panády zmrazených výrobků |
100 |
Stanovení obsahu čokoládové polevy v mražených výrobcích |
50 |
Stanovení volné vody u zabité drůbeže |
50 |
Stanovení složení mrazírenských výrobků - jedna složka |
70 |
Stanovení složení mrazírenských v ýrobků - 2 - 5 složek |
350 |
Stanovení složení mrazírenských výrobků - 6 a více složek |
500 |
Stanovení alkaloidů v tabáku a tabákových výrobcích metodou spektrofotometrickou |
2 210 |
Stanovení alkaloidů v kondenzátu cigaretového kouře |
2 260 |
Stanovení nikotinu v kondenzátu cigaretového kouře metodou GC |
2 260 |
Stanovení hmotnostního podílu tabákových částic |
410 |
Stanovení šířky řezu tabákové směsi v tabákových výrobcích |
270 |
Stanovení vody v cigaretovém kouři metodou GC |
740 |
Stanovení vody v tabákových výrobcích metodou vážkovou |
160 |
Detekce specifické DNA v sójových a kukuřičných výrobcích PCR screeningovou metodou s CaMV 35S promotorem a NOS terminátorem |
4 500 |
Detekce specifické DNA v potravinách rostlinného původu Real-Time PCR screeningovou metodou s CaMV 35S promotorem a NOS terminátorem |
8 170 |
Detekce specifické DNA Round Up Ready sóji v sójových výrobcích pomocí PCR metody |
1 500 |
Detekce specifické DNA kukuřice Bt-176 v kukuřičných výrobcích pomocí PCR metody |
4 920 |
Stanovení specifické DNA Round Up Ready sóji v sójových výrobcích metodou Real-Time PCR |
12 426 |
Stanovení specifické DNA Kukuřice Bt-176 v kukuřičných výrobcích metodou Real-Time PCR |
10 200 |
Detekce specifické DNA kukuřice Bt-11 v kukuřičných výrobcích pomocí PCR metody |
4 920 |
Stanovení specifick é DNA kukuřice Bt-11 v kukuřičných výrobcích metodou Real-Time PCR |
10 200 |
Detekce specifické DNA kukuřice MON810 v kukuřičných výrobcích pomocí PCR metody |
4 920 |
Stanovení specifické DNA kukuřice MON810 v kukuřičných výrobcích metodou Real-Time PCR |
10 200 |
Detekce specifické DNA bakterií rodu Salmonella v potravinách metodou Real-Time PCR |
6 280 |
Stanovení obsahu sojové bílkoviny v potravinách metodou ELISA |
3 000 |
Stanovení markerových sacharidů v potravinách po předčištění na kolonkách SPE metodou enzymati ckospektrofotometrickou |
2 700 |
Stanovení markerových sacharidů v potravinách po předčištění na SPE kolonkách metodou iontové HPLC |
2 700 |
Stanovení sacharozy v potravinách |
440 |
Stanovení redukujících cukrů v potravinách |
430 |
Stanovení veškerých cukrů v potr avinách |
430 |
Stanovení laktózy a maltózy metodou HPLC |
1 080 |
Stanovení sacharósy, glukósy fruktósy a sorbitolu v potravinách metodou HPLC |
950 |
Stanovení spektra cukrů v medu |
1 300 |
Stanovení 5-hydroxymethylfurfuralu v potravinách metodou HPLC |
1 130 |
Stanovení 5-hydroxymethylfurfuralu, furfuralu a 5-ethylfurfuralu metodou HPLC |
1 130 |
Stanovení tuku po hydrolýze na zařízení SOXTEC 1026 |
360 |
Stanovení "tuku" přímou extrakcí na zařízení SOXTEC 1026 |
220 |
Stanovení mastných kyselin v potravinách metodou GC |
1 920 |
Stanovení sterolů v potravinách metodou GC |
2 600 |
Stanovení cholesterolu v potravinách metodou GLC |
2 600 |
Stanovení stigmastadienů v olivových olejích metodou GC |
3 100 |
Spektrofotometrická stanovení v UV oblasti (K232, K270, delta K) v olivovém oleji |
560 |
Spektrofotometrické stanovení K270 po úpravě oxidem hlinitým v olivovém oleji |
940 |
Stanovení dusíku v potravinách |
590 |
Stanovení dusíku a přepočet na bílkoviny v potravinách |
610 |
Stanovení gliadinu (lepku) v potravinách metodou ELISA |
2 500 |
Stanovení potravinové vlákniny v potravinách metodou enzymaticko- gravimetickou |
3 500 |
Stanovení alergenů a specifických bílkovin metodou ELISA |
3 000 |
Stanovení laktózy / galaktózy v potravinách enzymaticko-spektrofotometrickou metodou |
1 700 |
Stanovení spektra volných aminokyselin metodou HPLC |
2 670 |
Stanovení jedné aminokyseliny metodou HPLC |
1 110 |
Stanovení soli |
220 |
Stanovení organických kyselin v potravinách metodou HPLC |
1 400 |
Stanovení kyseliny pyrrolidonkarboxylové metodou HPLC |
950 |
Stanovení beta-karotenu, kriptoxanthinesteru a xanthophylesteru v potravinách metodou spektrofotometrickou |
2 060 |
Stanovení alkoholu, extraktu, pH, barvy, energ. u piva na zařízení SCABA |
560 |
Stanovení kyselosti |
160 |
Stanovení objemu, hmotnosti spotřebitelského balení |
70 |
Stanovení obsahu šťávy v citrusových plodech |
200 |
Dovolené odchylky podle předmětových norem - suché skořápkové plody |
250 |
Stanovení vlhkosti v aromatizovaných cukrech |
140 |
Stanovení obsahu barevných změn v obilovinách |
130 |
Stanovení sušiny v potravinách na zařízení MA 50 |
70 |
Přepočet znaku na sušinu, který není uveden v sazebníku jako znak v sušině |
30 |
Stanovení šlehatelnosti smetany |
50 |
Stanovení energetické hodnoty |
1 580 |
Výpočet energetické hodnoty |
50 |
Stanovení složení nesourodých potravin - makroskopický rozbor |
250 |
Stanovení složení nesourodých potravin - mikroskopický rozbor |
330 |
Stanovení ciz orodé příměsi v potravinách |
250 |
Stanovení obsahu skořápek |
590 |
Stanovení napadení obilovin, luštěnin a olejnin skladištními škůdci |
140 |
Stanovení objemové hmotnosti obilovin |
50 |
Stanovení příměsí a nečistot při stanovení jednoho znaku v obilovinách |
50 |
St anovení příměsí a nečistot při počtu kontrolovaných znaků více než 1 v obilovinách |
210 |
Stanovení podílu plných zrn v obilovinách |
70 |
Stanovení snětivosti pšenice |
70 |
Stanovaní mokrého lepku v obilovinách |
140 |
Stanovaní tažnosti lepku v obilovinách |
160 |
Stanovaní bobtnavosti lepku v obilovinách |
210 |
Stanovení maltózy v žitě |
470 |
Stanovení pšenice tvrdé a obecné |
70 |
Stanovení sklovitosti pšenice tvrdé |
140 |
Třídění sladovnického ječmene |
220 |
Stanovení klíčivosti sladovnického ječmene |
430 |
Stanovení klíčivé energie sladovnického ječmene |
270 |
Stanovení podílu kukuřice typu koňský zub a velkozrnné kukuřice |
50 |
Stanovení klíčivosti kukuřice |
430 |
Stanovení vlhkosti luštěnin |
220 |
Stanovení zrnitosti hrachu jedlého a čočky jedlé |
70 |
Stanovení muškovitosti luštěnin |
100 |
Stanovení vařivosti luštěnin |
210 |
Stanovení příměsí a nečistot u luštěnin, při stanovení jednoho znaku |
50 |
Stanovení příměsí a nečistot u luštěnin, při počtu kontrolovaných znaků více než 1 |
210 |
Stanovení příměsí, nečistot a škodlivých nečistot při jednoho znaku v olejninách stanovení kontrolovaných znaků více než 1 v olejninách |
50 |
Stanovení příměsí, nečistot a škodlivých nečistot při počtu |
210 |
Stanovení olejnaté příměsi a nečistot u semen slunečnice a tykvových jader |
140 |
Stanovení semen blínu v máku a hořčici |
270 |
Stanovení hmotnosti tisíce semen sóji při vlhkosti 12% |
50 |
Stanovení obsahu vody v obilovinách a výrobcích z obilovin |
220 |
Stanovení obsahu vody v kukuřici (v mletých zrnech a v celých zrnech) |
380 |
Stanovení obsahu hrubé vlákniny v zemědělských a potravinářských výrobcích |
1 180 |
Stanovení čísla poklesu u obilovin |
380 |
Stanovení popela v obilovinách, luštěninách a výrobcích z nich |
140 |
Stanovení sedimentační hodnoty (SDS test) u obilovin |
420 |
Stanovení vlhkosti a obsahu těkavých látek v olejna tých semenech |
220 |
Stanovení obsahu oleje v olejnatých semenech |
480 |
Stanovení cukernatosti cukrovky |
160 |
Stanovení velikosti hlíz brambor |
50 |
Vady hlíz brambor |
100 |
Stanovení odrůdové jednotnosti brambor |
50 |
Stanovení odrůdové jednotnosti brambor pomocí p olyakrylamidové elektroforézy |
2 540 |
Stanovení varného typu brambor |
460 |
Stanovení vlhkosti chmele |
210 |
Stanovení konduktometrické hodnoty (KH) chmele |
760 |
Stanovení výtěžnosti a hmotnosti u sladkovodních tržních ryb |
260 |
Stanovení stolní hodnoty (včetně s enzorického hodnocení) u sladkovodních tržních ryb |
520 |
Stanovení acesulfamu-K, aspartamu a sacharinu v potravinách metodou HPLC |
1 030 |
Stanovení cyklamátu v potravinách - metodou HPLC |
1 200 |
Stanovení vitaminu A v potravinách metodou HPLC |
1 990 |
Stanovení kyseliny linolové a linolenové v potravinách (tucích a olejích) |
1 080 |
Stanovení napadení těstovin škůdci |
70 |
Stanovení zlomků a příměsí jiných druhů těstovin |
100 |
Stanovení očkovitosti těstovin |
50 |
Stanovení vlhkosti těstovin |
210 |
Stanovení popela v těst ovinách |
140 |
Stanovení písku v těstovinách |
350 |
Stanovení titrovatelných kyselin v těstovinách |
100 |
Vařivost pro ostatní zkoušky v těstovinách |
50 |
Stanovení vaznosti těstovin |
50 |
Stanovení zvětšení objemu těstovin |
50 |
Stanovení rozvářivosti a lepkavosti tě stovin |
50 |
Stanovení vaječného obsahu v těstovinách |
560 |
Stanovení chloridu sodného v pekařských výrobcích |
220 |
Stanovení obsahu vody s předsoušením při 130 °C v pekařských výrobcích |
140 |
Stanovení obsahu vody bez předsoušení při 130 °C v pekařských výrobc ích |
70 |
Stanovení obsahu vody sušením s nasávací hmotou v pekařských výrobcích |
220 |
Stanovení popela v pekařských výrobcích |
140 |
Podíl popela nerozpustného v kyselině v pekařských výrobcích |
350 |
Stanovení tuku přímou extrakcí v pekařských výrobcích |
220 |
St anovení tuku po hydrolýze v pekařských výrobcích |
360 |
Stanovení obsahu cukrů v pekařských výrobcích |
440 |
Stanovení titrovatelných kyselin v pekařských výrobcích |
160 |
Stanovení sušiny refraktometricky v pekařských výrobcích |
50 |
Stanovení kyselosti tvarohové náplně v pekařských výrobcích |
180 |
Stanovení kyselosti ovocné náplně v pekařských výrobcích |
180 |
Stanovení glycidů výpočtem v pekařských výrobcích |
50 |
Stanovení obsahu bílkovin v pekařských výrobcích |
550 |
Stanovení zrnitosti strouhanky |
50 |
Stanovení přímě si ve strouhance |
50 |
Stanovení vody sušením při 105 °C v cukrářských výrobcích |
220 |
Stanovení popela v cukrářských výrobcích |
140 |
Podíl popela nerozpustného v kyselině v cukrářských výrobcích |
350 |
Stanovení cukrů v cukrářských výrobcích |
440 |
Stanovení tuků extrakcí po hydrolýze v cukrářských výrobcích |
360 |
Stanovení titrovatelných kyselin v cukrářských výrobcích |
100 |
Stanovení vody sušením při 130 °C v cukrářských výrobcích |
140 |
Stanovení vody vážkově s nasávací hmotou v cukrářských výrobcích |
220 |
Stanovení tuku acidobutyrometricky v cukrářských výrobcích |
210 |
Stanovení sušiny zmrzlin při 105 °C |
160 |
Stanovení sušiny zmrzlin při 130 °C |
70 |
Stanovení tuku acidobutyrometricky ve zmrzlinách |
210 |
Stanovení tuku po hydrolýze ve zmrzlinách |
360 |
Stanovení veškerých redukujících cukrů po inverzi metodou Schoorla ve zmrzlinách |
440 |
Stanovení vlhkosti cukrovinek a trvanlivého pečiva sušením při 105 °C do konstantní hmotnosti |
140 |
Stanovení vody sušením s absolutním etanolem v cukrovinkách a trvanlivém pečivu |
70 |
Stanovení vlhkosti nápoje v prášku |
140 |
Stanovení obsahu tuku přímou extrakcí v cukrovinkách a trvanlivém pečivu |
250 |
Stanovení obsahu tuku po hydrolýze v cukrovinkách a trvanlivém pečivu |
360 |
Stanovení obsahu popela v cukrovinkách a trvanlivém pečivu |
210 |
Stano vení písku v cukrovinkách a trvanlivém pečivu |
300 |
Stanovení čokoládové polevy formované, máčené |
170 |
Stanovení sušiny refraktometicky v cukrovinkách a trvanlivém pečivu |
50 |
Stanovení sacharozy polarimetricky v cukrovinkách a trvanlivém pečivu |
250 |
Stanove ní sacharidů v cukrovinkách a trvanlivém pečivu |
430 |
Stanovení obsahu zlomků a drti v cukrovinkách a trvanlivém pečivu |
70 |
Stanovení přísad (jádrovin) v čokoládách |
130 |
Stanovení laktozy v cukrovinkách a trvanlivém pečivu |
250 |
Stanovení theobrominu a kofei nu v cukrovinkách a trvanlivém pečivu |
810 |
Důkaz kyanovodíku v cukrovinkách a trvanlivém pečivu |
50 |
Stanovení kyanovodíku v cukrovinkách a trvanlivém pečivu |
550 |
Stanovení kyseliny mravenčí v cukrovinkách a trvanlivém pečivu |
1 440 |
Stanovení etyl- a propyl esterů kyseliny p-hydroxybenzoové v cukrovinkách a trvanlivém pečivu |
560 |
Stanovení reziduí metylbromidu v cukrovinkách a trvanlivém pečivu |
1 110 |
Stanovení ztráty sušením a sušiny v cukrovarských výrobcích |
140 |
Stanovení pH potenciometricky v cukrovarských výrobcích |
100 |
Stanovení sacharozy polarimetricky v cukrovarských výrobcích |
200 |
Stanovení popela v cukrovarských výrobcích |
290 |
Stanovení redukujících cukrů v cukrovarských výrobcích |
250 |
Stanovení barvy cukrovarských výrobků |
220 |
Stanovení granulometri ckého složení u řepného cukru |
100 |
Stanovení obsahu nerozpustných látek v cukrovarských výrobcích |
220 |
Stanovení sušiny refraktometricky v cukrovarských výrobcích |
50 |
Stanovení ferromagnetických příměsí v cukrovarských výrobcích |
50 |
Důkaz oxidu siřičitého v rafinovaném cukru |
270 |
Stanovení protihrudkujících látek v cukrovarských výrobcích |
260 |
Stanovení pektinu v želírujícím cukru |
260 |
Stanovení želírovací schopnosti v želírovacím cukru |
390 |
Stanovení redukujících cukrů v tekutých cukrech |
250 |
Stanovení sušiny refraktometricky v tekutých cukrech |
50 |
Stanovení popela ve škrobu |
140 |
Stanovení pH vodního výluhu škrobu |
100 |
Stanovení titrovatelných kyselin ve vodním výluhu škrobu |
120 |
Stanovení písku ve škrobu |
350 |
Stanovení barvy škrobu porovnáváním s etalony |
160 |
Stanovení stipů ve škrobu |
50 |
Stanovení oxidu siřičitého ve výrobcích ze škrobu metodou destilačně titrační |
320 |
Stanovení zcukření škrobového sirupu |
170 |
Stanovení titrační kyselosti ve výrobcích ze škrobu |
120 |
Stanovení redukujících látek a dextrózového ekvivalentu v produktech hydrolýzy škrobu |
600 |
Stanovení sušiny refraktometricky v glukózovém sirupu |
50 |
Stanovení alkoholu v pivu |
300 |
Stanovení skutečného extraktu piva |
300 |
Stanovení pH piva |
100 |
Stanovení barvy piva |
200 |
Stanovení trvanlivosti piva |
100 |
Stanovení zákalu piva |
200 |
Výpočet využitelné energie piva |
50 |
Stanovení pěnivosti piva |
70 |
Stanovení cukrů v pivu |
480 |
Stanovení oxidu uhličitého v pivu |
200 |
Stanovení trvanlivosti droždí |
80 |
Stanovení sušiny droždí |
140 |
Stanovení popela v droždí |
210 |
S tanovení mohutnosti kynutí v těstě u droždí |
160 |
Stanovení kyselosti droždí |
180 |
Stanovení hustoty vonných a chuťových látek |
160 |
Stanovení indexu lomu vonných a chuťových látek |
90 |
Stanovení optické otáčivosti vonných a chuťových látek |
90 |
Stanovení kysel in a čísla kyselosti vonných a chuťových látek |
220 |
Stanovení etanolu destilací ve vonných a chuťových látkách |
340 |
Stanovení ztrát vonných a chuťových látek sušením při 105 °C |
140 |
Stanovení alkoholu v lihovinách |
350 |
Stanovení netěkavých látek rozpustných, cukrů v lihovinách |
210 |
Stanovení veškerých kyselin v lihovinách |
100 |
Stanovení esterů ve vinném destilátu a brandy metodou titrační |
290 |
Stanovení aldehydů ve vinném destilátu metodou titrační |
780 |
Stanovení metanolu v brandy a vinném destilátu metodou fotometrickou |
730 |
Stanovení vyšších alkoholů v brandy a vinném destilátu metodou fotometrickou |
1 110 |
Stanovení furalu v brandy a vinném destilátu metodou fotometrickou |
1 440 |
Stanovení kyanovodíku v lihovinách |
210 |
Stanovení cukrů v lihovinách |
430 |
Stanovení hustoty lihovin |
160 |
Stanovení hustoty vín |
160 |
Stanovení alkoholu ve vínech |
350 |
Stanovení celkové kyselosti vín |
100 |
Stanovení těkavých kyselin ve vínech |
210 |
Stanovení oxidu siřičitého ve vínech |
140 |
Stanovení a výpočet bezcukerného extraktu ve ví nech |
1 380 |
Stanovení popela ve vínech |
390 |
Stanovení veškeré kyseliny vinné ve vínech |
180 |
Stanovení vinného kamene ve vínech |
160 |
Stanovení průměrné hmotnosti 100 zdravých plodů, jader suchých skořápkových plodů |
50 |
Stanovení počtu celých jader na 100 g nebo na 1 libru (454 g) suchých skořápkových plodů |
50 |
Stanovení podílu skořápek a zdravých jader u suchých skořápkových plodů |
100 |
Stanovení podílu slupek, skořápek a zdravých jader u suchých skořápkových plodů |
200 |
Stanovení poměru velikosti jader suchých skořápkových plodů |
50 |
Stanovení příčného průměru velikosti plodů suchých skořápkových plodů |
50 |
Stanovení jemnosti strouhání suchých skořápkových plodů |
50 |
Stanovení ztráty sušením - vlhkosti u jader suchých skořápkových plodů a kokosu |
140 |
Stanovení zt ráty sušením - vlhkosti celých jader a plodů |
160 |
Stanovení ztráty sušením - vlhkosti u skořápek a slupek suchých skořápkových plodů |
140 |
Stanovení celkového popela suchých skořápkových plodů |
210 |
Stanovení popela suchých skořápkových plodů nerozpustného v kyselině - písek |
430 |
Stanovení celkové alkality popela suchých skořápkových plodů |
380 |
Stanovení petroleterového extraktu - tuku suchých skořápkových plodů |
480 |
Stanovení čísla kyselosti izolovaného tuku suchých skořápkových plodů |
90 |
Stanovení veškerého oxidu siřičitého podle Rothenfusera v suchých skořápkových plodech |
220 |
Stanovení obsahu chloridu sodného v suchých skořápkových plodech |
160 |
Stanovení ztráty pražením suchých skořápkových plodů |
160 |
Stanovení vlhkosti u neloupaných arašídů |
160 |
Stanovení obsahu příměsí suchých skořápkových plodů |
50 |
Mechanický rozbor neloupaných arašídů |
230 |
Stanovení škůdců u neloupaných arašídů |
230 |
Stanovení škůdců u suchých skořápkových plodů |
230 |
Stanovení sušiny v nealkoholických nápojích refraktometricky |
50 |
Stanov ení oxidu uhličitého v nealkoholických nápojích, manometricky |
50 |
Stanovení oxidu uhličitého v nealkoholických nápojích titrační metodou |
200 |
Stanovení kyselosti - titrovatelné kyseliny v nealkoholických nápojích |
200 |
Stanovení alkoholu v nealkoholických nápojích |
310 |
Stanovení cukru v nealkoholických nápojích |
350 |
Stanovení popela v nealkoholických nápojích |
210 |
Stanovení kofeinu v nealkoholických nápojích |
360 |
Stanovení chininu v nealkoholických nápojích |
730 |
Stanovení sacharinu v nealkoholických nápojích |
730 |
Stanovení relativní hustoty nealkoholických nápojů |
160 |
Stanovení těkavých kyselin v nealkoholických nápojích |
210 |
Stanovení kyselosti kvasného octa |
170 |
Stanovení etanolu v kvasném octě |
420 |
Stanovení veškerého extraktu kvasného octa |
270 |
Stanovení popela v kvasném octě |
380 |
Stanovení přímo redukujících cukrů v kvasném octě |
470 |
Stanovení sacharozy v kvasném octě |
530 |
Stanovení bezcukerného extraktu kvasného octa |
50 |
Důkaz volných minerálních kyselin v kvasném octě |
50 |
Stanovení volných minerálních kyselin v kvasném octě |
160 |
Důkaz oxidu šiřičitého v kvasném octě |
140 |
Stanovení oxidu siřičitého v kvasném octě |
300 |
Stanovení ovocného (zeleninového) podílu |
6 270 |
Stanovení pevného podílu konzervárenských polotovarů a výrobků z ovoce a zeleniny |
70 |
Stanovení čísla bobtnavosti konzervárenských polotovarů a výrobků z ovoce a zeleniny |
50 |
Stanovení hustoty konzervárenských polotovarů a výrobků z ovoce a zeleniny |
160 |
Stanovení extraktu konzervárenských polotovarů a výrobků z ovoce a zeleniny |
300 |
Stanovení celistv osti plodů v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny |
70 |
Stanovení hmotnosti tekutého podílu v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny |
70 |
Stanovení složení směsi konzervárenských polotovarů a výrobků z ovoce a zel eniny |
70 |
Stanovení velikostní vyrovnanosti konzervárenských polotovarů a výrobků z ovoce a zeleniny |
70 |
Stanovení množství drtě v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny |
70 |
Stanovení hrubé vlákniny v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny |
70 |
Stanovení neodpeckovaných plodů a pecek v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny |
70 |
Stanovení nedozrálých, připálených, mechanicky poškozených, skvrnitých a škůdci poškozených plodů nebo jejich upravených částí a plodů se stopkou v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny |
70 |
Stanovení kovových částic v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny |
70 |
Odsíření pulpy při senzorickém hodnocení konzervárenských polotovarů a výrobků z ovoce a zeleniny |
140 |
Stanovení hmotnostního podílu ovoce v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny |
70 |
Stanovení obsahu rostlinných příměsí v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny |
70 |
Stanovení sušiny v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny |
210 |
Stanovení sušiny v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny refraktometricky |
50 |
Stanovení refraktometrické sušiny vnesené rajčatovou surovinou |
5 500 |
Stanovení popela a jeho zásaditosti v konzervárenských v polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny |
350 |
Stanovení minerálních příměsí (písku) v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny |
420 |
Stanovení celkové kyselosti konzervárenských polotovarů a výrobků z ovoce a zeleniny |
200 |
Stanovení netěkavých kyselin (kyseliny mléčné) v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny |
530 |
Stanovení etanolu v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny |
300 |
Stanovení éterických olejů v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny |
80 |
Stanovení obsahu dřeně v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny |
80 |
Stanovení obsahu cukrů v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny |
440 |
St anovení kyseliny benzoové konzervárenských polotovarů a výrobků z ovoce a zeleniny metodou spektrofotometrickou |
950 |
Stanovení vlhkosti pektinových výrobků a přípravků pro nakládání a konzervování ovoce a zeleniny sušením |
140 |
Stanovení vlhkosti pektinovýc h výrobků a přípravků pro nakládání a konzervování ovoce a zeleniny destilační metodou |
220 |
Stanovení hrubého pektinu v pektinových výrobcích a přípravcích pro nakládání a konzervování ovoce a zeleniny |
750 |
Stanovení rosolotvorné mohutnosti v pektinových v ýrobcích a přípravcích pro nakládání a konzervování ovoce a zeleniny |
700 |
Stanovení kyseliny benzoové alkalimetrickou titrací v pektinových výrobcích a přípravcích pro nakládání a konzervování ovoce a zeleniny |
100 |
Stanovení kyseliny benzoové a benzoanu so dného v pektinových výrobcích a přípravcích pro nakládání a konzervování ovoce a zeleniny |
210 |
Zkoušky technického vyhotovení fermentovaného tabáku a tabákových výrobků |
270 |
Stanovení popela ve fermentovaném tabáku a tabákových výrobcích |
380 |
Stanovení vod y ve fermentovaném tabáku a tabákových výrobcích metodou destilační |
480 |
Stanovení alkaloidů (nikotinu) ve fermentovaném tabáku a tabákových výrobcích |
2 260 |
Stanovení hmotnostní rychlosti volného hoření (hořlavost) fermentovaného tabáku a tabákových výrobků |
200 |
Stanovení tuku přímou extrakcí v mrazírenských výrobcích |
220 |
Stanovení obsahu sušiny v mrazírenských výrobcích |
210 |
Stanovení chloridu sodného v mrazírenských výrobcích |
220 |
Stanovení obsahu rozpustných pevných látek v ovocných a zeleninových výrobcích- metodou refraktometrickou |
150 |
Stanovení popela nerozpustného v kyselině, v ovocných a zeleninových výrobcích |
350 |
Stanovení kyselosti ovocných a zeleninových výrobků |
200 |
Stanovení podílu nerozpustného v alkoholu u čerstvé nebo zmrazené kukuřice a hrášku |
490 |
Stanovení relativní hustoty ovocných a zeleninových šťáv |
100 |
Stanovení hodnoty pH ovocných a zeleninových šťáv |
100 |
Stanovení formolového čísla ovocných a zeleninových šťáv |
200 |
Stanovení obsahu fosforu v ovocných a zeleninových šťávách metod ou spektrofotometrickou |
1 280 |
Enzymové stanovení obsahu kyseliny L -jablečné (L-malátu) v ovocných a zeleninových šťávách metodou spektrofotometrickou |
1 700 |
Enzymové stanovení obsahu kyseliny D-isocitronové v ovocných a zeleninových šťávách metodou spekt rofotometrickou |
1 700 |
Spektrometrické stanovení obsahu prolinu v ovocných a zeleninových šťávách |
950 |
Stanovení hesperidinu a naringinu v citrusových šťávách metodou HPLC |
1 080 |
Enzymové stanovení obsahu kyseliny D jablečné v ovocných a zeleninových šťává ch metodou spektrofotometrickou |
1 700 |
Stanovení pH ovocných a zeleninových výrobků |
100 |
Stanovení popela nerozpustného v kyselině v mlýnských výrobcích |
350 |
Stanovení škůdců mlýnských výrobků |
140 |
Stanovení ferromagnetických příměsí v mlýnských výrobcích |
50 |
Stanovení zrnitosti mlýnských výrobků |
50 |
Stanovení očkovitosti mlýnských výrobků |
50 |
Stanovení vody v mlýnských výrobcích |
140 |
Stanovení popela v mlýnských výrobcích |
140 |
Stanovení titrovatelných kyselin v mlýnských výrobcích |
100 |
Stanovení maltózy v mlýnských výrobcích |
470 |
Stanovení obsahu mokrého lepku v mlýnských výrobcích |
140 |
Stanovení bobtnavosti lepku v mlýnských výrobcích |
220 |
Stanovení cukru podle Schoorla v mlýnských výrobcích |
440 |
Stanovení obsahu tuku v mlýnských výrobcích |
360 |
Stanovení d iastatické mohutnosti mlýnských výrobků |
460 |
Stanovení mokrého lepku v pšeničné mouce |
160 |
Zkouška vařivosti krup, rýže, jáhel, pohanky a luštěnin |
100 |
Stanovení škůdců krup, rýže, jáhel, pohanky a luštěnin |
140 |
Stanovení příměsí, nečistot a zrnitosti - je den znak - u krup, rýže, jáhel, pohanky a luštěnin |
50 |
Stanovení příměsí a nečistoty při počtu kontrolovaných znaků více než 1, u krup, rýže, jáhel, pohanky a luštěnin |
140 |
Stanovení příměsí a nečistoty při stanovení jednoho znaku u krup, rýže, jáhel, pohanky a luštěnin |
50 |
Stanovení vody v kroupách, rýži, jáhlech, pohance a luštěninách |
210 |
Stanovení obsahu mléčného tuku v čokoládě a čokoládových cukrovinkách |
3 700 |
Stanovení obsahu tukuprosté mléčné sušiny v čokoládě a čokoládových cukrovinkách |
1 730 |
Sta novení obsahu tukuprosté kakaové sušiny v čokoládě a čokoládových cukrovinkách |
1 180 |
Stanovení obsahu kakaového prášku |
2 780 |
Stanovení obsahu vlhkosti škrobu sušením |
140 |
Stanovení síranového popela škrobu a derivátů škrobů |
210 |
Stanovení obsahu oxidu si řičitého ve škrobech a derivátech škrobů |
320 |
Stanovení ztráty hmotnosti sušením (vakuová sušárna) u dextrózy |
310 |
Stanovení obsahu škodlivým hmyzem napadených a poškozených plodů, nezralých plodů, cizích příměsí a odchylek od základního zbarvení sušených jablek |
230 |
Stanovení obsahu oxidu siřičitého v sušených jablkách metodou spektrofotometrickou |
1 080 |
Stanovení obsahu vody v sušených jablkách |
310 |
Stanovení obsahu škodlivým hmyzem napadených a poškozených plodů, nezralých plodů, cizích příměsí a odchyle k od základního zbarvení sušených hrušek |
230 |
Stanovení obsahu zbytkového oxidu siřičitého v sušených hruškách metodou spektrofotometrickou |
1 080 |
Stanovení obsahu vody v sušených hruškách |
310 |
Stanovení obsahu škodlivým hmyzem napadených a poškozených plo dů, nezralých plodů, cizích příměsí a odchylek od základního zbarvení sušených broskví |
230 |
Stanovení obsahu zbytkového oxidu siřičitého v sušených broskvích metodou spektrofotometrickou |
1 080 |
Stanovení obsahu vody v sušených broskvích |
310 |
Stanovení obsa hu škůdců v sušeném ovoci - mikroskopicky |
330 |
Stanovení obsahu vody v sušených švestkách |
310 |
Stanovení velikostní vyrovnanosti sušených švestek |
70 |
Stanovení obsahu vody v rozinkách |
310 |
Stanovení obsahu vody v sušených fíkách |
310 |
Stanovení obsahu vody v sušených meruňkách |
310 |
Stanovení oxidu uhelnatého v kouřových kondenzátech |
1 820 |
Stanovení surového a beznikotinového bezvodého kondenzátu kouře za použití rutinního analytického nakuřovacího přístroje |
1 110 |
Stanovení surového a beznikotinového bezvod ného kondenzátu kouře u cigaret |
1 820 |
Stanovení sušiny mléka a tekutých mléčných výrobků sušením do konstantní hmotnosti s pískem |
160 |
Stanovení sušiny mléka a tekutých mléčných výrobků sušením konstantní dobu s pískem |
70 |
Stanovení tuku v mléce a mléčnýc h výrobcích gravimetricky po kyselé hydrolýze |
360 |
Stanovení obsahu sušiny a vody v mléčných výrobcích sušených a zahuštěných |
140 |
Stanovení titrační kyselosti mléčných výrobků sušených a zahuštěných |
100 |
Zjištění znečištěnin v mléčných výrobcích sušených a zahuštěných |
100 |
Stanovení obsahu tuku v mléčných výrobcích sušených a zahuštěných metodou acidobutyrometrickou |
210 |
Stanovení sušiny mražených mléčných výrobků |
140 |
Stanovení popela mražených mléčných výrobků |
370 |
Stanovení tuku u mražených mléčných výrobků metodou acidobutyrometrickou |
210 |
Stanovení kyselosti mražených mléčných výrobků |
100 |
Stanovení pH mražených mléčných výrobků metodou potenciometrickou |
100 |
Stanovení glycidů v mražených mléčných výrobcích |
480 |
Stanovení procenta šlehání mražených mlé čných výrobků |
70 |
Stanovení obsahu vody a sušiny u sýrů, tvarohů, krémů a pomazánek |
140 |
Stanovení chloridu sodného u sýrů, tvarohů, krémů a pomazánek |
160 |
Stanovení pH u sýrů, tvarohů, krémů a pomazánek metodou potenciometrickou |
100 |
Stanovení tuku u sýrů, tvarohů, krémů a pomazánek metodou acidobutyrometrickou |
210 |
Stanovení tuku vážkovou metodou podle Röse-Gottlieba v mléce a mléčných výrobcích |
460 |
Stanovení popela u sýrů, tvarohů, krémů a pomazánek |
210 |
Stanovení tuku v sušině u sýrů, tvarohů, krémů a pomazánek metodou acidobutyrometrickou |
380 |
Stanovení stupně kyselosti u sýrů, tvarohů, krémů a pomazánek |
100 |
Stanovení obsahu chloridu sodného v másle |
120 |
Stanovení stupně kyselosti filtrovaného tuku másla |
160 |
Stanovení obsahu vlhkosti kaseinu |
140 |
Stanovení obsahu tuku v kaseinu |
460 |
Stanovení obsahu bílkovin v kaseinu |
610 |
Stanovení obsahu popela v kaseinu |
140 |
Stanovení volné kyselosti kaseinu |
160 |
Stanovení obsahu laktózy v kaseinu |
420 |
Stanovení indexu rozpustnosti kaseinu |
210 |
Stanovení čistoty ka seinu |
210 |
Stanovení čistoty skořápky slepičích vajec konzumních |
70 |
Stanovení neporušenosti konzumní skořápky slepičích vajec |
70 |
Důkaz čistění a umytí slepičích vajec konzumních |
70 |
Zjištění deformovanosti tvaru slepičích vajec konzumních |
70 |
Zjištění pa chu povrchu vejce |
70 |
Určení velikosti vzduchové bubliny u slepičích vajec konzumních |
70 |
Zjištění stálosti a polohy vzduchové bubliny u slepičích vajec konzumních |
70 |
Zjištění průhlednosti a tuhosti bílku u slepičích vajec konzumních |
70 |
Zjištění viditelnosti a nepohyblivosti žloutku u slepičích vajec konzumních |
70 |
Zjištění kvality vaječné hmoty po rozbití |
70 |
Důkaz olejování vajec slepičích konzumních |
80 |
Zjišťování jakosti zabité drůbeže |
340 |
Stanovení podílu složek v drůbežích a zvěřinových konzervách |
100 |
Stanovení obsahu vody v drůbežích a zvěřinových konzervách |
210 |
Stanovení obsahu tuku v drůbežích a zvěřinových konzervách |
190 |
Stanovení obsahu chloridu sodného v drůbežích a zvěřinových konzervách |
130 |
Stanovení kyselosti škvařeného sádla |
180 |
Stano vení obsahu vody ve škvařeném sádle |
140 |
Stanovení vody sušením u ryb, rybích výrobků a konzerv |
140 |
Stanovení chloridu sodného u ryb, rybích výrobků a konzerv |
160 |
Stanovení kyselosti u ryb, rybích výrobků a konzerv |
100 |
Stanovení hmotnosti obsahu u ryb, rybích výrobků a konzerv |
70 |
Stanovení tuku u ryb, rybích výrobků a konzerv |
340 |
Stanovení celkového obsahu tuku v mase a masných výrobcích |
360 |
Měření pH masa a masných výrobků metoda referenční |
100 |
Stanovení obsahu pevných a tekutých částí a rozpuštěného uvolněného tuku ve výrobcích z masa a sterilovaných pokrmech v konzervách |
100 |
Stanovení obsahu škrobu ve výrobcích z masa a sterilovaných pokrmech v konzervách |
210 |
Stanovení obsahu dusitanů a dusičnanů ve výrobcích z masa a sterilovaných pokrmech v kon zervách |
880 |
Stanovení pH u výrobků z masa a sterilovaných pokrmech v konzervách |
100 |
Stanovení obsahu chloridů ve výrobcích z masa a sterilovaných pokrmech v konzervách |
180 |
Stanovení obsahu tuku nepřímou extrakcí u masa, masných výrobků a masných konzerv a hotových jídel v konzervách |
220 |
Číslo kyselosti tuku masa, masných výrobků a masných konzerv a hotových jídel v konzervách |
210 |
Důkaz přítomnosti škrobu v mase, masných výrobcích a masných konzervách a hotových jídlech v konzervách |
100 |
Stanovení popel a u masa, masných výrobků a masných konzerv a hotových jídel v konzervách |
350 |
Stanovení vody refraktometricky ve včelím medu |
50 |
Stanovení redukujících cukrů podle Lana a Eynona ve včelím medu |
460 |
Stanovení sacharozy podle Lana a Eynona ve včelím medu |
520 |
Stanovení sacharozy polarizací ve včelím medu |
380 |
Stanovení kyselosti včelího medu |
200 |
Stanovení obsahu pevných látek ve vodě nerozpustných ve včelím medu |
200 |
Stanovení popela ve včelím medu |
270 |
Stanovení hydroxymetylfurfuralu podle Winklera fotomet ricky ve včelím medu |
860 |
Stanovení diastatické aktivity podle Schadeho ve včelím medu |
910 |
Komplexometrické stanovení vápníku ve včelím medu |
1 130 |
Stanovení dusíku ve včelím medu |
590 |
Důkaz porušení včelího medu škrobovým sirupem, škrobovým cukrem a slad ovými výtažky |
100 |
Mikroskopický rozbor včelího medu |
1 310 |
Stanovení elektrické vodivosti včelího medu |
210 |
Stanovení pH včelího medu |
100 |
Stanovení tukuprosté sušiny mléka a tekutých mléčných výrobků |
340 |
Stanovení popelovin v mléce a tekutých mléčných v ýrobcích |
370 |
Stanovení tuku v mléce, smetaně a v jogurtu metodou acidobutyrometrickou |
210 |
Stanovení titrační kyselosti mléka a tekutých mléčných výrobků podle Soxhlet - Henkela |
100 |
Stanovení kyselosti mléka a tekutých mléčných výrobků pHmetrem |
100 |
Stan ovení titrační kyselosti smetany a jogurtu |
100 |
Stanovení obsahu celkové sušiny mléka, smetany a zahuštěného neslazeného mléka |
160 |
Stanovení obsahu tuku vážkovou metodou dle WeibullBerntropa v kojenecké výživě, a ve zvláštních případech - např. sušené mléčné výrobky pro kojeneckou a dětskou výživu s přídavkem cereálií nebo jiných potravinářských výrobků; speciální krémovité nebo zahuštěné mléčné výrobky s přísadami; mléčné pudingy v prášku apod., dále v zmrzlinách, mražených krémech a směsích pro jejich vý robu |
360 |
Stanovení obsahu celkové sušiny zahuštěného slazeného mléka |
160 |
Stanovení obsahu celkové sušiny sýrů a tavených sýrových výrobků |
140 |
Stanovení obsahu chloridů v sýrech a tavených sýrových výrobcích |
230 |
Stanovení obsahu tuku v sýrech a tavených sýrových výrobcích |
460 |
Stanovení obsahu vody v másle |
140 |
Stanovení obsahu sušiny tukuprosté a tuku z jednoho zkušebního vzorku másla |
280 |
Stanovení sušiny vaječných hmot |
220 |
Stanovení teploty tekutých a mražených vaječných hmot |
50 |
Důkaz cizích příměsí ve vaječné hmotě |
50 |
Stanovení tuku ve vaječné hmotě |
210 |
Stanovení volných masných kyselin ve vaječné hmotě |
940 |
Stanovení obsahu volného tuku v mase a masných výrobcích |
290 |
Stanovení obsahu vody ve výrobcích z masa a sterilovaných pokrmech v konzervách |
220 |
Stanovení obsahu chloridu sodného v mase a masných výrobcích metodou Volhardovou |
220 |
Stanovení obsahu chloridu sodného v mase a masných výrobcích metodou potenciometrickou |
180 |
Stanovení obsahu vody a těkavých látek ve vepřovém sádle a taveném loji |
210 |
Stanovení nečistot nerozpustných v rozpouštědlech tuků ve vepřovém sádle a taveném loji |
440 |
Stanovení teploty tání ve vepřovém sádle a taveném loji |
360 |
Stanovení peroxidového čísla ve vepřovém sádle a taveném loji |
420 |
Stanovení čísla kyselosti ve vepřovém sádle a taveném loji |
210 |
Důkaz epihydrinaldehydu ve vepřovém sádle a taveném loji |
70 |
Stanovení jodového čísla ve vepřovém sádle a taveném loji |
430 |
Stanovení Böhmerova čísla ve vepřovém sádle a taveném loji |
430 |
Stanovení čísla zmýdelnění ve vepř ovém sádle a taveném loji |
340 |
Stanovení indexu lomu ve vepřovém sádle a taveném loji |
200 |
Stanovení alkality popela koření |
430 |
Stanovení popela rozpustného ve vodě u koření |
400 |
Stanovení škůdců v koření - makroskopicky |
250 |
Stanovení škůdců v koření - m ikroskopicky |
650 |
Stanovení vlhkosti soli |
140 |
Stanovení nerozpustného zbytku v soli |
160 |
Stanovení hořčíku a vápníku v soli |
180 |
Stanovení obsahu chloridů v soli |
130 |
Stanovení síranů v soli |
590 |
Stanovení jodičnanu draselného v soli |
210 |
Stanovení jodidu draselného v soli |
460 |
Stanovení dusitanů v soli |
200 |
Stanovení zrnitosti soli |
50 |
Stanovení uhličitanů v soli |
160 |
Stanovení oxidů trojmocných kovů v soli |
420 |
Stanovení příměsí čaje |
450 |
Stanovení škůdců v čaji mikroskopicky |
650 |
Stanovení obsahu tříslovin čaje podle Edera |
330 |
Stanovení obsahu kofeinu v rozpustném čaji |
170 |
Stanovení prachu a drtě v čaji |
100 |
Stanovení kovových příměsí v čaji |
50 |
Stanovení cizích příměsí v čaji |
70 |
Stanovení obsahu příměsí zelené kávy |
380 |
Stanovení obsahu příměsí praže né kávy |
250 |
Stanovení jemnosti mletí kávy |
100 |
Stanovení průměrné hmotnosti 1 000 zrn kávy |
100 |
Stanovení škůdců v kávě mikroskopicky |
650 |
Stanovení vodného extraktu kávy |
420 |
Stanovení celkového popela kávy |
210 |
Stanovení celkové alkality popela kávy |
250 |
Stanovení popela kávy rozpustného a nerozpustného ve vodě |
340 |
Stanovení písku v kávě |
420 |
Stanovení tuku v kávě |
340 |
Stanovení kofeinu v kávě |
300 |
Stanovení ztrát kávy pražením |
200 |
Stanovení obsahu sušiny v kávových a cikorkových extraktech |
310 |
Stanovení sušiny v hotových jídlech a v polotovarech jídel |
220 |
Stanovení tuku v hotových jídlech a v polotovarech jídel přímou extrakcí |
250 |
Stanovení chloridu sodného v hotových jídlech a v polotovarech jídel |
230 |
Stanovení tuku v ostatních výrobcích teplé a s tudené kuchyně |
380 |
Stanovení veškerých redukujících cukrů po inverzi v hotových jídlech a v polotovarech jídel |
430 |
Stanovení tuku v hotových jídlech a v polotovarech jídel metodou acidobutyrometrickou |
160 |
Důkaz přítomnosti škrobu v hotových jídlech a v polotovarech jídel |
100 |
Stanovení obsahu škrobu v hotových jídlech a v polotovarech jídel |
210 |
Stanovení stupně kyselosti v hotových jídlech a v polotovarech jídel |
120 |
Stanovení hmotnosti podílu jednotlivých složek v hotových jídlech a v polotovarech jídel |
140 |
Stanovení hmotnostního podílu hlavní složky v hotových jídlech a v polotovarech jídel |
70 |
Stanovení sušiny majonézy |
210 |
Stanovení tuku v majonéze |
300 |
Stanovení titrovatelných kyselin v majonéze |
200 |
Stanovení chloridu sodného v majonéze |
230 |
Stano vení pH potravin v hermeticky uzavřených obalech |
100 |
Stanovení obsahu příměsí v koření |
250 |
Stanovení nečistot v koření |
250 |
Stanovení celkového popela koření |
270 |
Stanovení popela nerozpustného v kyselině (HCl) v koření |
420 |
Stanovení obsahu vlhkosti koření destilační metodou |
550 |
Stanovení netěkavého etherového extraktu koření |
480 |
Stanovení stupně jemnosti mletí koření |
100 |
Stanovení piperinu v pepři metodou spektrofotometrickou |
1 080 |
Stanovení celkového obsahu přírodních barviv (ASTA Color) v paprice metodou spektrofotometrickou |
1 080 |
Stanovení obsahu těkavých silic v koření, kořenících látkách a bylinách |
470 |
Stanovení celkového obsahu capsanoidů v chilli paprikách a oleoresinech chilli paprik metodou HPLC |
1 530 |
Příprava mletého vzorku čaje o známém obsahu sušiny |
220 |
Stanovení ztráty hmotnosti čaje při 103 °C |
220 |
Stanovení vodného extraktu čaje |
460 |
Stanovení celkového popela čaje |
210 |
Stanovení popela rozpustného a nerozpustného ve vodě v čaji |
220 |
Stanovení popela nerozpustného v kyselině (HCl) v čaji |
420 |
Stanovení obsahu vlhkosti instantního čaje v pevném stavu (ztráta hmotnosti při 103 °C) |
140 |
Stanovení celkového popela instantního čaje v pevném stavu |
220 |
Stanovení vody v dehydratovaných výrobcích a ochucovadlech |
220 |
Stanovení popela v dehydratovaných výrobcích a ochucovadlech |
210 |
Stanovení písku v dehydratovaných výrobcích a ochucovadlech |
350 |
Stanovení obsahu chloridu sodného v dehydratovaných výrobcích a ochucovadlech |
210 |
Výpočet organické sušiny dehydratovaných výrobků a ochucovadel |
50 |
Stanovení celkového dusíku dehydratovaných výrobků a ochucovadel |
590 |
Měření pH dehydratovaných výrobků a ochucovadel |
100 |
Stanovení kyselosti dehydratovaných výrobků a ochucovadel |
120 |
Stanovení tuku v dehydratovaných výrobcích a ochucovadlech |
380 |
Stanovení kyseliny glutamové v dehydratovaných výrobcích a ochucovadlech |
120 |
Makroskopický rozbor dehydratovaných výrobků a ochucovadel |
140 |
Mikroskopický rozbor dehydratovaných výrobků a ochucovadel |
330 |
Stanovení kreatinu v dehydratovaných výrobcích a ochucovadlech |
950 |
Stanovení vlhkosti kávovin |
210 |
Stanovení popela kávovin |
140 |
Stanovení písku v kávovinách |
350 |
Stanovení vodného extraktu (výluhu) kávovin |
270 |
Stanovení kyselosti kávovin |
200 |
Stanovení barvivosti kávovin |
420 |
Stanovení sacharózy a pravotoči vých látek kávovin |
350 |
Stanovení ztráty hmotnosti zelené kávy při 105 °C |
220 |
Stanovení obsahu vlhkosti pražené mleté kávy (ztráta hmotnosti při 103 °C) |
220 |
Stanovení obsahu sušiny hořčice |
210 |
Stanovení popela hořčice |
210 |
Stanovení "písku" v hořčici |
350 |
Stanovení cukru v hořčici |
440 |
Stanovení kyselosti hořčice |
100 |
Stanovení tuku v hořčici |
500 |
Předsušení sušiny hořčice |
210 |
Stanovení chloridu sodného v hořčici |
120 |
Stanovení bodu tání tuků a olejů vyjasněním |
360 |
Stanovení bodu tání tuků a olejů v otevřené kapiláře |
360 |
Stanovení kyselosti a čísla kyselosti tuků a olejů |
210 |
Stanovení vody a těkavých látek tuků a olejů (při 105 °C) |
210 |
Stanovení vody a těkavých látek tuků a olejů (při 125 st. - 130°C) |
100 |
Stanovení obsahu vody v tucích a olejích metodou Karla Fischera |
270 |
Stanovení popela v tucích a olejích |
220 |
Stanovení jódového čísla tuků a olejů |
340 |
Stanovení čísla zmýdelnění tuků a olejů |
340 |
Stanovení peroxidového čísla tuků a olejů |
420 |
Stanovení chloridu sodného v tucích a olejích a v margarinech |
170 |
Stanovení barvy tuků a olejů |
160 |
Stanovení a důkaz ethyl- a propylesteru kyseliny p- hydroxybenzoové v tucích a olejích |
560 |
Stanovení a důkaz kyseliny benzoové v tucích a olejích |
1 110 |
Stanovení křivky tuhnutí tuků |
270 |
Stanovení anisidinové ho čísla tuků a olejů |
830 |
Stanovení indexu lomu tuků a olejů |
200 |
Stanovení obsahu nerozpustných nečistot v tucích a olejích |
290 |
Stanovení nezmýdelnitelného podílu tuků a olejů referenční metodou |
570 |
Stanovení nezmýdelnitelného podílu tuků a olejů extra kcí hexanem |
570 |
Stanovení diethyletherového extraktu tuků a olejů |
290 |
Stanovení hmotnosti tuků a olejů na jednotku objemu ("litrová hmotnost") ve vzduchu |
430 |
Stanovení stability tuků a olejů Schaalovým testem |
140 |
Stanovení hustoty kapalných chemických výrobků pro průmyslové použití při 20 °C |
100 |
Stanovení obsahu etanolu v lihu pyknometricky |
140 |
Stanovení furalu v lihu metodou fotometrickou |
1 080 |
Stanovení obsahu veškerých dusíkatých zásad v lihu |
310 |
Zjišťování alkality lihu |
50 |
Stanovení kyselosti lihu |
170 |
Stanovení sušiny lepidel |
210 |
Stanovení kyselosti a alkality lepidel |
360 |
Stanovení popela lepidel |
140 |
Stanovení volných žíravých alkálií u tenzidů a detergentů |
310 |
Stanovení pH syntetických pracích prostředků |
100 |
Stanovení pH tenzidů a detergentů |
100 |
Stanovení obsahu vody u tenzidů a detergentů |
280 |
Stanovení oxidu fosforečného v tenzidech a detergentech |
610 |
Stanovení celkového obsahu alkálií a mastných látek u tenzidů a detergentů |
860 |
Talířový test tenzidů a detergentů (mycí schopnost) |
170 |
Mísitelnost tenzidů a detergentů s vodou |
50 |
Důkaz přítomnosti opticky zjasňujících prostředků v tenzidech a detergentech (opticky zjasňující prostředky) |
70 |
Stanovení látek rozpustných v etanolu v práškových a pastovitých detergentech |
220 |
Stanovení láte k nerozpustných v etanolu u detergentů a mýdla |
220 |
Stanovení odparku lihu |
200 |
Detekce ozářených potravin metodou GC/MS |
4 750 |
Termoluminiscenční detekce ozářených potravin |
4 990 ". |
"PŘÍLOHA Č. 2 K VYHLÁŠCE Č. 541/2002 SB.
Mikrobiologické a mikroskopické rozbory
Rozbor |
Výše náhrady nákladů v Kč |
Průkaz bakterií Bacillus cereus - typizace |
380 |
Bacillus cereus - technika počítání kolonií vykultivovaných při 30 °C |
220 |
Campylobacter - konfirmační testy |
1 700 |
Horiz ontální metoda průkazu termotolerantních druhů rodu Campylobacter |
600 |
Clostridium perfringens - konfirmační testy |
410 |
Horizontální metoda stanovení počtu Clostridium perfringens. Technika počítání kolonií |
460 |
Detekce Escherichia coli - COLItest |
80 |
Stan ovení počtu Escherichia coli. Technika počítání kolonií vykultivovaných při 44 °C na membránách - 2 membrány |
500 |
Stanovení počtu Escherichia coli. Technika počítání kolonií vykultivovaných při 44 °C na membránách - 4 membrány |
630 |
Stanovení počtu Escherichia coli. Technika počítání kolonií vykultivovaných při 44 °C na membránách - 8 membrán |
880 |
Stanovení počtu beta-D-glukuronidázopozitivních Escherichia coli na chromogenní plotnové půdě - Metoda počítání kolonií při 44 °C |
290 |
Všeobecné pokyny pro stanove ní počtu suspektních Escherichia coli. Technika nejvýše pravděpodobného počtu. |
165 |
Horizontální metoda průkazu Escherichia coli O157 - metoda imunomagnetické separace |
1 200 |
Průkaz Listeria monocytogenes - konfirmační testy |
1 510 |
Průkaz Listeria monocytogenes- mléko a mléčné výrobky |
430 |
Horizontální metoda průkazu a stanovení počtu Listeria monocytogenes -část 1: Metoda průkazu |
600 |
Horizontální metoda průkazu a stanovení počtu Listeria monocytogenes -část 2: Metoda stanovení počtu |
600 |
Průkaz Pseudomona s aeruginosa |
220 |
Průkaz Pseudomonas aeruginosa za použití filtru |
230 |
Průkaz Pseudomonas aeruginosa - typizace |
380 |
Stanovení počtu bakterií rodu Pseudomonas |
220 |
Stanovení počtu bakterií rodu Pseudomonas za použití filtru |
230 |
Detekce salmonel - SALMtest |
80 |
Průkaz salmonel - Salmonella Rapid test |
950 |
Horizontální metoda průkazu bakterií rodu Salmonella |
570 |
Průkaz bakterií rodu Salmonella - konfirmační testy |
560 |
Průkaz bakterií rodu Shigella |
470 |
Průkaz bakterií rodu Shigella - biochemické a serologick é testy |
380 |
Stanovení počtu koagulázopozitivních stafylokoků (Staphylococcus aureus a další druhy) -Část 1: Technika s použitím agarové půdy podle Baird-Parkera |
230 |
Stanovení počtu koagulázopozitivních stafylokoků (Staphylococcus aureus a další druhy) -Č ást 1: Plasma, biochemické testy |
380 |
Průkaz Vibrio parahaemolyticus - konfirmační testy |
1 360 |
Průkaz Vibrio parahaemolyticus |
750 |
Průkaz suspektních patogenních kmenů Yersinia enterocolitica |
410 |
Průkaz suspektních patogenních kmenů Yersinia enterocoliti ca - biochemické testy |
380 |
Stanovení celkového počtu mezofilních aerobních a fakultativně anaerobních mikroorganismů kultivací v tekutých půdách |
210 |
Všeobecné pokyny pro stanovení celkového počtu mikroorganismů; technika počítání kolonií |
210 |
Jakost vod- stanovení mezofilních bakterií |
210 |
Stanovení Aspergillus flavus/parasiticus |
420 |
Stanovení počtu potenciálně toxinogenních plísní Aspergillus flavus na selektivní identifikační půdě - počítání kolonií při 30 °C |
340 |
Průkaz Aspergillus flavus |
210 |
Průkaz enterokoků - biochemické testy |
40 |
Jakost vod - stanovení intestinálních enterokoků |
220 |
Stanovení počtu bakterií čeledi Enterobacteriaceae bez resuscitace - technika nejvýše pravděpodobného počtu a technika počítání kolonií |
240 |
Stanovení počtu bakterií čeledi Enterobacteriaceae konfirmační testy (ENTEROTEST) |
560 |
Stanovení spor siřičitany redukujících anaerobů (klostrídií) 1: Metoda pomnožení v tekutém mediu; 2: Metoda membránových filtrů |
330 |
Stanovení počtu Clostridium perfringens - sulfidredukujících klostrídií |
460 |
Průkaz a stanovení počtu hemolytických koků |
210 |
Prů kaz koliformních bakterií - biochemické testy |
60 |
Stanovení koliformních bakterií v pitné vodě |
230 |
Stanovení počtu koliformních bakterií technika počítání kolonií (vykultivovaných při 30 °C, 35 °C a 37 °C) |
210 |
Stanovení počtu koliform ních bakterií; technika nejvýše pravděpodobného počtu |
210 |
Stanovení počtu termotolerantních koliformních bakterií v pitné vodě |
230 |
Jakost vod - stanovení Escherichia coli a koliformních bakterií -část 1: metoda membránových filtrů |
230 |
Jakost vod - Stanovení kultivovatelných mikroorganismů - Stanovení počtu kolonií očkováním do živného agarového kultivačního média |
420 |
Metody zkoušení droždí - stanovení nepravých kvasinek lyzinovou metodou |
210 |
Stanovení osmotrofních kvasinek a plísní |
220 |
Stanovení počtu kvasinek a plísní - technika počítání kolonií |
210 |
Stanovení počtu bakterií mléčného kvašení. Technika počítání kolonií vykultivovaných při 30 °C - maso a masné výrobky |
320 |
Horizontální metoda stanovení po čtu mezofilních bakterií mléčného kvašení - technika počítání kolonií vykultivovaných při 30 °C |
320 |
Výrobky z rajčat: Stanovení obsahu plísní podle Howarda |
390 |
Stanovení počtu bakterií rodu Lactobacillus |
220 |
Stanovení počtu slizotvorných bakterií rodu L euconostoc |
210 |
Stanovení počtu lipolytických mikrobů |
210 |
Stanovení počtu proteolytických mikrobů |
210 |
Průkaz a stanovení počtu mikrobů rodu Proteus |
220 |
Stanovení počtu aerobních sporotvorných mikrobů |
210 |
Zjištění přítomnosti a počtu sporotvorných mikrobů rostoucích za anaerobních podmínek (Stanovení mezofilních anaerobních mikroorganismů) |
210 |
Stanovení počtu termofilních a psychrofilních mikrobů zaléváním do agarové půdy (Stanovení termofilních aerobních, fakultativně anaerobních a anaerobních mikroorganismů) |
210 |
Metody zkoušení piva - stanovení přítomnosti technologicky nežádoucích mikroorganismů |
200 |
Metody zkoušení slepičích vajec konzumních - důkaz plísní ve vaječném obsahu |
210 |
Mikroskopické vyšetření - nativní preparát |
70 |
Mikroskopické vyšetření - preparát s jednoduchým obarvením |
80 |
Mikroskopické vyšetření - preparát se složitým barvením (Gramovo barvení) |
130 |
Stanovení mikroorganismů membránovou filtrací |
230 |
Vyšetřování papíru a folií některých hmot přelivovou metodou |
220 |
Odběrová souprava pro mikrobiologické stěry |
10 ". |
Výše náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce ze vzorků odebraných přede dnem účinnosti této vyhlášky se stanoví podle dosavadního předpisu.
Tato vyhláška nabývá účinnosti dnem 1. ledna 2006.
Ministr:
Ing. Zgarba v. r.